Tofterunden

Distanse: 115 km 

Høydemeter: 1921 m 

Nett: https://www.strava.com/routes/7280185 

 

Beskrivelse 

Etter en dobbel espresso på Kaffebrenneriet i Sandvika så går turen sørover via Holmen, Vollen og Slemmestad. Her tar du av og sykler opp dagens første, av mange, klatring opp Sundbyveien før du setter deg på ramma og suser nedover mot Nærsnes.

Så sykler du forbi Ramton og Båtsø. En kilometer etter Båtstø så tar du til venstre og fortsetter ferden sørover mot Sætre. Her kan du også svinge av til høyre og spare noen titalls kilometer hvis beina ikke er der.  

Ellers så suser du tvers igjennom rundkjøringen mot Tofte og starter en fin klatring opp Storsandveien. Så går ferden videre med Oslofjorden på venstre side ned til Filtvedt hvor du kan ta enda en espresso eller en bedre lunsj på hyggelige Villa Malla.  

Helt på sørenden av Hurumhalvøya så passerer vi Tofte og vi starter på klatringen nordover mot Kana. Etter hvert så passerer du også Sand gård på venstre side, ett hyggelig gårdsbakeri med Hurums største kanelboller. Runden fortsetter nordover og etter hvert så får vi Drammensfjorden på venstre side og du suser innover mot Hyggen. Her svinger vi av og rett inn i den berømte Hyggenbakken. Når denne er fortært så går det i småkupert landskap til Røyken og videre over jordene til Heggedal.

Du kommer inn på Røykenveien og fortsetter denne via Asker og ned til Holmen og inn til Sandvika. Avslutt gjerne turen med leskende drikke på Bakgården i Sandvika, det har du fortjent!